INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
BrÄnt papper

1. Börja med att skapa en ny bild och gör ett nytt lager. Dra ut en markering i den storlek du vill ha pappret. Ställ sen in för- och bakgrundsfärg i den nyans du till ha pappret, jag valde #D3C17A och #615837. Gå sen in på Filter > Återgivning > Moln. Då borde det se ut ungefär såhär:2. För att få pappret att se lite äldre ut lägger vi på lite brus. Gå in på Filter > Brus > Lägg till brus. Jag hade Mängd: 1,07%. Klicka i Gaussian och Monochromatic.

För att kunna få lite "trasiga" kanter, Ctrl klicka på lagret och klicka sedan på fliken Kanaler. Tryck på knappen "Spara markering som kanal" och klicka sen Ctrl + D för att avmarkera.
3. Markera den nya kanalen Alfa1. Välj sen Filter > Förvandla pixlar > Kristallisera, jag hade 10 på Cellstorlek, men det beror lite på hur stor din bild är, testa dig fram.

Ctrl klicka nu på Alfa1 och växla sedan till lagerpaletten och klicka på lagret med pappret. Välj sen Markera > Omvänd och klicka Delete. Avmarkera genom att trycka Ctrl + D.
4. Dubbelklicka på lagret med pappret så att lagerstil kommer upp. Välj där Innerglöd och ställ in följande inställningar:

Blandningsläge: Efterbel. Färg
Opacitet: 65 %
Stryp: 3 %
Storlek: 9 px

Sådär, nu är det klart!