INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
Tejp

1. Öppna en bild i valfri storlek. Välj sen Redigera > Fyll. Då kommer det upp en ruta, välj "Mönster" där det står "Använd". Välj sedan ett mönster och klicka OK. Anledningen är att det blir lättare att jobba med ett mönster än en färg som bakgrund.

Skapa sen ett nytt lager och dra ut en markering i den storlek du vill ha tejpen. Välj sen fliken "Kanaler" i lagerpalletten. Skapa en ny kanal och fyll markeringen med vitt. Klicka sen Ctrl + D för att avmarkera. Nu borde det se ut såhär:

2. För att få avrivna kanter går du in på Filter > Förvandla pixlar > Kristallisera. Välj cellstorlek 3 och Ctrl klicka sen på kanelns tumnagel för att få en markering. Klicka sen på fliken "Lager" och klicka på ditt nya lager, och fyll markeringen med vitt.

Avmarkera genom att klicka Ctrl + D. För att få raka kanter på tejpen, gör en markering över den du vill ha bort och klicka delete.

3. Lägg sen till lite brus genom att välja Filter > Brus > Lägg till brus. Välj Enhetlig, Monokrom och Mängd 10 %. Dubbelklicka sen på tjeplagret för att få upp blandningsalternativ och välj skugga. Använd inställningnarna:

Blandningsläge: Multiplicera
Opacitet: 50 %
Avstånd: 2 px
Spridning: 0 %
Storlek: 3 px

Klicka OK. Ändra sen tejpens opacitet till ca 40 %.
4. Ctrl klicka nu på tejplagrets tumnagel för att få en markering, och skapa sen ett nytt lager. Fyll sen markeringen med en speglad övertoning så det ser ut såhär:

5. Sätt sen blandningsläget till "Multiplicera" och ändra opaciteten till ca 10 %. Dölj sen bakgrundslagret genom att klicka på ögat, och lägg sen ihop de två lagrerna genom att klicka "Shift + Ctrl + E".

Klart! Såhär kan ett färdigt resultat se ut: