INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: Webs.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
MÅla Ögon

1. Öppna en ny bild och gör "ögonfransar". Gör sedan iris i ett nytt lager.
2. Dubbelklicka på lagret och lägg på innerskugga, jag använde dessa inställningar:

3. Gör nu ett nytt lager och gör samma sak igen fast en mindre oval och lägg den i mitten lite högre upp, lägg sen på innerskugga på den med. (Se bild)4. Ta nu skuggverktyget och måla på det första "irislagret" alltså under den nyaste ovalen så det ser ut som på bilden.
5. Sen tar du en tunn pensel med en väldigt svag nyans av den färgen du använt tidigare och målar streck runt mitten. Gör lika dant, fast inte lika mycket, med vit färg. Sen tar du "smeta ut" verktyget och drar på det du just målat, innifrån och ut och utifrån och in så det ser ut som bilden nedanför.
6. Ta nu en stor rund pensel och gör prickar i olika storlek så det ser ut som att ögat glänser. Sen om du vill ha strecken som jag gjort tar du ritstiftet och drar en böj utifrån och in, högerklickar och väljer "linjera bana". Tänk på att du ska ha en tunn pensel till det annars blir strecket tjockt.
7. Färdigt! Vill du testa andra färger trycker du Ctrl + U och ändrar tills du blir nöjd.