INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
Gammalt Foto

1. Börja med att öppna bilden du vill använda
2. Vi börjar med att göra bilden lite kornig. Gå in på Filter > Konstnärliga > Kornig film. Jag använde följande inställningar:
3. Gör sen ett nytt lager, och fyll det med vitt (genom att använda färgpytsen). Välj sen Filter > Textur > Korn och använd inställningarna som visas på bilden nedan.Sen ändrar du blandningsläget till "Multiplicera" och opaciteten till 50 %.
4. Gör ett nytt lager igen, och sen till att för- och bakgrundsfärgen är vit och svart. Gå sen in på Filter > Återgivning > Moln. Välj sen Filter > Återgivning > Differensmoln. Ändra sen blandningsläget till "Täcka över" och opaciteten till 40 %.
5. Gå sen in på Bild > Läge > Gråskala. När en ruta kommer upp klicka på "Tillämpa inte". Gå sen in på Bild > Läge > Duplexfärg. Se till att byta "Enkelfärg" mot "Duplexfärger". Döp färgerna till Color 1 och Color 2, och ändra sen färg genom att klicka på färgrutan. Jag använde färgerna:

Color 1: #5a3811
Color 2: #71571a
6. Nu kan du, om du vill, lägga till lite mera brus. Markera lagret vi gjortde "moln" i. Gå sen Filter > Brus > Lägg till brus. Klicka i Enhetig och Monokrom, och använd 20 % som mängd. Klart!