INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
PÅSKÄGG

1. Börja med att öppna ett nytt dokument, jag valde storleken 300 x 360 px. Fyll sen bakgrunden med valfri färg. Jag använde #2B84C8.

För att få ett "golv" använder jag mig av färgerna: #1A486B och #2A74AD. Dra sen en markering med den "Rektangulära markeringsramen" längst ner på bilden. Fyll den sen med en övertoning, så det ser ut som bilden nedan:
2. Skapa nu en vitt oval med hjälp av "Ellips" . Formen kommer nu inte att vara perfekt.
Klicka med "Direktmarkering" på kanten av formen, och dra sen det översta högra och det översta vänstra handtaget neråt. Du får testa dig fram för att få det resultat du vill ha, det kan vara lite klurigt.
3. Dubbelklicka sen på "Ägg-lagret" så att du får upp Lagerstil, och välj följande inställningar:Se till att ändra konturen med!

Dubbelklicka på övertoningen så att du får upp inställningarna, och ställ in följande:

4. Ctrl klicka på Ägg-lagret för att få en markering runt. Använd sen "Elliptisk markeringsram" och dra en markering som bilden nedan visar. Medan du drar markeringen, håll in Alt.
När du släpper kommer det vara kvar en markering som ser ut ungefär såhär:
5. Skapa ett nytt lager och fyll markeringen med vitt. Sätt sen Opaciteten till 20 %. Ctrl klicka sen på ägglagret, och skapa ett nytt lager. Lägg på en lagermask på det nya lagret, och klicka sen på kedjan.
6. Sen är det bara att börja dekorera ägget. Klicka på första tumnageln i det nya lagret och börja. Jag la på en övertoning med färgerna #FF5FF6 och #5F0AAE, och målade sen med en vit pensel. Ändra sen Opaciteten på lagret för att få skuggorna att lysa igenom. Jag ändrade mitt lager till 63 %.

Sen var det klart!