INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
REGNIG bild

1. Öppna bilden du vill använda
2. Börja med att göra ett nytt lager, och ändra blandningsläget av det nya lagret till Raster. Det här lagret kommer att bli vårt regn.
3. Med det nya lagret markerat, välj Redigera > Fyll. Använd följande inställningar:
4. Välj sen Filter > Brus > Lägg till brus. Använd mängd 12,5 % och klicka i Enhetig och Monokrom. Klicka OK. Välj sen Bild > Justeringar > Autonivåer.
5. Gå sen in på Filter > Oskärpa > Rörelseoskärpa. Testa dig sen fram med inställningarna. Vinkel anger vinkeln på regnet (jag använde -77°) och Avståndet bestämmer hur långa "regnstänken" blir (jag valde 20 pixlar).
6. Nu ska vi ändra tätheten på regnet. För att göra det går du in på Bild > Justeringar > Nivåer. Dra det högra och vänstra handtaget mot mitten, och dra sen det svarta handtaget (vänstra) för att få fram den täthet du vill ha.
7. Regnet kan, som i det här fallet, se lite pixligt ut, och för att få bort det går vi in på Filter > Oskärpa och Gaussisk oskärpa. Ändra sen radien så att det pixliga försvinner. Jag valde 1.0 pixlar.
8. I över och underkant på bilden är det lite tjockare vita streck, för att få bort dem, klicka Ctrl + T, och förstora bilden så att kanterna försvinner. För att inte få regnet att se så skarpt ut, ändra opaciteten på lagret till ca 40 %.

Klart!