INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
SOMMARBILD

1. Öppna bilden du vill ge en mer varm och sommrigare känsla
2. Duplicera bilden genom att klicka Ctrl + J. Välj sen Filter > Skärpa > Skärpa, för att få detaljerna att synas lite bättre. Ändra sen lagrets Opacitet till ca 50 %, för att det inte ska bli för skarpt. Välj sen Oskärpa och sudda ut kanterna på hennes hår (i det nya lagret) för att lägga mer fokus på hennes ansikte.
3. Duplicera sen det nya lagret, välj Filter > Skärpa > Skärpa igen, och ändra sen opaciteten till ca 25 %. Skapa sen ett nytt lager som du fyller med en övertoning. Jag använde färgerna #45362F och #B16B38.


4. Ändra sen övertoningens blandningsläge till Raster, och sätt opaciteten till ca
90 %.


Gå sen in på Lager > Nytt justeringslager > Intensitet/Kontrast. När en ruta kommer upp, klicka OK. Testa dig sen fram, jag lät Intensiteten vara 0, och Kontrasten +10.

Tillsist la jag även på ett fotofilter, genom att välja Lager > Nytt justeringslager > Fotofilter (dessa finns bara i Photoshop CS2 och nyare). Det kommer göra bilden lite gulare.

(Har du ett tidigare Photoshop än CS2, kan du skapa ett nytt lager, fylla detta med gult, och testa dig fram med blandningsläge och opacitet på laget, för att uppnå ett liknande resultat).
5. Skapa sen ett nytt lager, som du lägger över lagert med övertoningen. Fyll lagret med svart, och välj sedan Filter > Återgivning > Linsöverstrålning, och välj "50-300mm zooma" och testa dig fram med intensiteten, jag valde 128 % och placerade min överstrålning i vänstra översta hörnet. Ändra sen blandningsläget till Raster.

Klart, nu har vi en varmare och sommrigare bild!