INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
Vattentext

1. Börja med att öppna en bakgrund som du vill göra texten på (jag använde mig av en gratisbild på metall, men du kan ta i princip vilken bild du vill). Välj sen en font du vill ha, och se till att ha den i färgen #A0A0A0, för att de följande inställningarna ska stämma. Jag gjorde mina bokstäver i olika storlekar och vred lite på dem.
2. Om du har bokstäverna i olika lager, måste vi lägga ihop dem. Ställ dig på det översta lagret och klicka Ctrl + E tills alla bokstäver ligger i samma lager. Ändra sen blandningsläget på bokstavslagret till "Täcka över".

Dubbelklicka på lagret för att få upp Blandningsalternativ, och ställ sen in följande inställningar:


Vi börjar med skugga
Sen innerskugga
Efter det lägger vi på innerglöd
Och till sist avfasning och relief
3. Nu liknar dina bokstäver vatten. För att få det att se mer verklighetstorget ut, lägger vi på lite regndroppar och vattenstänk.

Skapa ett nytt lager, högerklicka sen på ditt textlager, och välj "kopiera lagerstil" och högerklicka på det nya lagret och välj "klistra in lagerstil", nu kommer dropparna att likna texten. Glöm inte att ändra lagert till "Täcka över", och kom ihåg att du måste måla med färgen #A0A0A0, för att inställningarna vi gjort ska stämma.

Börja sen att måla med olika penselstorlekar i det nya lagret. Du kan även gå in i textlagret och måla lite på bokstäverna, så det ser ut som att de har flutit ut lite grann. Det är bara att testa dig fram tills du blir nöjd!

Klart!