INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
Bild i bild

1. Börja med att öppna den bild du vill "bygga upp" av andra småbilder. Välj sedan två (eller fler, men jag har använt mig av två nu) bilder som du vill fylla den stora bilden med.2. Sen ska vi beskära de små bilderna. Välj vertyget Beskärning (C) i verktygsmenyn, och ändra så att storleken blir 20 x 20 pixlar.3. Välj den del utav bilden som du vill ha med. Jag valde ansiktet på båda rävarna. Klicka enter när du bestämt dig.4. Öppna sen ett nytt dokument med dessa inställningar:5. Välj sen Flytta (V) vektyget och dra småbilderna till ditt nya dokument så att resultet blir såhär:6. Nu ligger alla fyra bilder i enskilda lager, för att lägga ihop dem, klicka i rutan mellan lagret och ögat. När alla har en kedja (utom lagret som är markerat, det har en pensel), klickar du Ctrl + E för att lägga samman lagren.

Gå sen in på Bild > Justeringar > Tunna ut för att få bilden svartvit.7. Nu är det dags att skapa ett mönster av vår lilla bild. För att göra det väljer du Redigera > Ange mönster. Döp mönstret till något och klicka OK.

Gå sen till den stora bilden. Skapa ett nytt lager över bilden, och välj sedan
Redigera > Fyll. Välj mönster och leta upp ditt eget mönster (ligger oftast längst ner) och klicka sen OK.8. Nu täcker mönstret hela bilden. Men för att få den andra bilden att synas får du ändra Blandningsalternativet till Täcka över. (testa dig fram här, men oftast blir täcka över bäst).9. När du hittat ett bra blandningsläge kan du testa lite med opaciteten. Jag behöll den på 100%. Sen är det klart! Nu har du en bild som ser ut att vara uppbygd av flera små.