INFORMATION
Namn: MaSo Design
Host: One.com
Ägare: Matilda & Sofie
Öppnad: 2009.03.27
Besökare:
Senaste guiderna
Tagboard
Länka hit
Missa inte
Talguide
Gratis biobiljetter
1 års webbhotell gratis!
EASY Webbhotell
Disclaimer
Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte företaget Adobe. Guiderna och tipsen vi lägger upp har vi gjort efter egna kunskaper.
Skapa en droppe

1. Öppna en bild du vill göra droppen på.2. Gör en rund markering på bladet, i den storlek du vill att droppen ska bli. Lättast blir det om du använder verktyget Elliptisk markeringsram.3. Välj sedan övrtoningsverktyget och se till att inställningarna är såhär:


Gör ett nytt lager och dra övertoningen inom markeringen, så du får ett resultat som ser ut ungefär som bilden nedan.4. Sätt sen blandnigsläget till "Multiplicera".5. Ta sen verktyget "Skugga" och gör droppen lite ljusare upptill. Tips: använd en luddig pensel för att inte få så skarpa kanter.6. Dubbelklicka på lagret (med droppen) så att rutan Lagerstil kommer upp. Välj skugga och följande inställningar:

Blandningsläge: Multiplicera
Opacitet: 75 %
Vinkel: 120 grader
Avstånd: 5 px
Spridning: 0 % Storlek: 13 px7. Välj penseln och ställ in förljande inställningar:8. Gör ett nytt lager. Se till att förgrundsfärgen är vit. Måla sedan lite i kanten på droppen.9. Gå sen in på Filter/Oskärpa och välj Gaussisk oskärpa. Jag hade inställningen Radie: 2,9 px. Klicka "OK" och sen är det klart!